header image

Project: Battlefield Route

Stichting Veritable werkt samen met Battlefield Tours Veritable en LiberationTour Groesbeek aan het project 'Battlefield Route'. Doel is in eerste instantie om de belangrijkste plaatsen m.b.t. de bevrijding van de Gemeente Gennep in kaart te brengen, ten tijden van Operatie Veritable. De autoroute zal het spoor volgen van de 51e Highland Divisie, de eenheid die in februari 1945 de opmars inzette via Groesbeek, Milsbeek en Gennep richting Goch. De route zal middels een klein boekje in beperkte oplage beschikbaar worden voor de inwoners en bezoekers van Gennep, Groesbeek e.o. en kan zelf met de auto op iedere dag van het jaar gereden worden..

Cover BattlefieldRouteboekje       BACK BattlefieldRouteboekje
Cover BattlefieldRoute: Operatie Veritable                                        Achterkant BattlefieldRoute: Operatie Veritable


8 februari & (nieuw!) 25 april 2015: Battlefield Route op lokatie!
Op 8 februari 2015 en op 25 april 2015 zal op een aantal punten op de route tekst en uitleg gegeven worden over de militaire operatie 'Operatie Veritable'. Op gezette tijden zullen de ervaren gidsen van Battlefield Tours Veritable en LiberationTour Groesbeek door middel van kaart- en fotomateriaal de acties van de Schotse troepen op lokatie, in het veld, uitgebreid toelichten. Het schema is als volgt:

Schema 8 februari:
start

-10:00 'De Hoge Hof' Derdebaan 14 Groesbeek, start uitleg Battlefield Route en het begin van Operatie Veritable.
-3 Tussenstops in Milsbeek, Afferden/Siebengewald en Goch. (specifieke informatie volgt binnekort).Met ter plekke uitleg, beelmateriaal en informatie door onze gidsen. Tevens zullen er enkele orginele voertuigen en reenactors van de British.American.Reenactment op deze plekken aanwezig zijn.
-Onderweg zullen (onder voorbehoud) enkele veteranen van de 51e Highland Divisie bij de tocht aansluiten.
-14:15 Reichswald War Cemetery Kleve, kranslegging en korte cermonie.
einde

Schema 25 april:
start
-10:00 'De Hoge Hof' Derdebaan 14 Groesbeek, start uitleg Battlefield Route en het begin van Operatie Veritable.
-4 Tussenstops in Milsbeek, Gennep, Afferden/Siebengewald en Goch. (specifieke informatie volgt voorafgaand aan de tocht). Met ter plekke uitleg, beelmateriaal en informatie door onze gidsen. Tevens zullen er enkele orginele voertuigen aanwezig zijn.
-(onder voorbehoud) 14:15 Eindpunt Reichswald War Cemetery Kleve
einde

Meld u nu aan! (uiterlijk vrijdagavond 24 april 2015 om 20:00) via het emailadres battlefieldroute@veritable.eu als u de route met uitleg wilt rijden op zaterdagochtend 25 april 2015, dan kunnen wij tijdig het informatiepakket voor u klaarleggen, tevens blijft u op de hoogte van de laatste informatie en eventuele wijzigingen in het programma.
De kosten zijn €15,- per persoon. Inbegrepen zijn een routeboekje inclusief tijden en adressen, een kopje soep en een broodje en koffie & thee onderweg. De totale route is 75km, u rijdt met eigen vervoer.
Impressie Groesbeek
Zicht op Reichswald
Zicht op het Reichswald vanaf de Derdebaan in Groesbeek. 2014

Start Operatie Veritable
Start van Operatie Veritable; Schotse troepen trekken op naar het Reichswald over de landingsterreinen van Market-Garden. Groesbeek, 8 februari 1945.


Impressie Gennep
Gennep Nijmeegseweg
Gennep, kruising Nijmeegseweg, op de achtergrond richting Ottersum de molen. 2014

Gennep gevangenen 1945
Zelfde kruising, februari 1945, Duitse gevangen genomen soldaten op weg naar Milsbeek/Gennep.

 

Geïnteresseerd? Meld u nu aan voor de Battlefield Route van 25 april via battlefieldroute@veritable.eu !                                                       Battlefield Tours Veritable     LiberationTour

Disclaimer:

  • U rijdt met uw eigen voertuig en u alleen bent dus verantwoordelijk voor uw snelheid, daden en rijgedrag onderweg. De route wordt op eigen gelegenheid gereden, u rijdt niet in colonne.
  • De organisaties betrokken bij het tot stand komen van de BattlefieldRoute kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden voor wat er voorvalt onderweg en tijdens bezoeken aan o.a. begraafplaatsen, herdenkingsmonumenten, speciale interessante punten. De route doet enkel openbare plekken aan waar eigen verantwoordelijkheid geldt.
  • De organisaties kunnen op geen enkele wijze verantwoordelijk gehouden worden voor het uitvallen of verplaatsen van de hierboven genoemde uitleg- en stopmomenten, aangekondigd of onaangekondigd.
  • De organisaties kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor routefouten, wegafsluitingen en verkeerdrijden. Als u de omgeving niet kent wordt een navigatieapparaat aanbevolen. Zorg zelf voor voldoende brandstof of tanken onderweg.
  • De route voert door Nederland en Duitsland, houdt rekening met eventuele persoons- en voertuigidentificatie onderweg.